Momenteel is een aannemer bezig met de aanleg van 21 bijkomende parkeerplaatsen aan het station in Heist-op-den-Berg. De werken gebeuren in opdracht van NMBS-Holding.

De parkeerplaatsen zijn gesitueerd in het verlengde van de bestaande parking, naast het spoor richting Aarschot. De parkeerplaatsen worden aangelegd als groene parking in waterdoorlatende materialen. In de loop van juni zullen de inrichtingswerken voltooid zijn. Op dat ogenblik komen er 21 extra parkeerplaatsen ter beschikking bovenop de reeds 500 aanwezige parkeerplaatsen voor de groeiende groep treingebruikers.
 
Deze parkeerplaatsen liggen vlakbij de trap die de parking verbindt met de hoger gelegen Spoorwegstraat. Vanaf deze trap is het  via de Berkenstraat maar enkele  minuten wandelen tot aan het cultuurcentrum en de Bergstraat. Deze parkeerplaatsen zijn daarom ook zeer geschikt als randparking voor het centrum op avonden en tijdens de weekends. Bezoekers aan de rommelmarkt of de braderij zullen op deze ruime parking naast het spoor bijna altijd gemakkelijk plaats vinden. Deze parking langs het spoor is bereikbaar via de toegang ter hoogte van de spooroverbrugging.
 
In het kader van deze werken worden eveneens twee bijkomende parkeerplaatsen voor personen met een handicap ingericht nabij de spooroverbrugging.